![Zahlavi](/export/sites/avcr.cz/.content/galerie-obrazku/aktuality/2021/Pavel-Jungwirth.jpg_1987258066.jpg)
PODCAST: O chuti těžké vody, hravé fyzikální chemii a pěstování vína
30. 03. 2021
V nové epizodě jarní série podcastu A/ Věda na dosah jsme k mikrofonu pozvali fyzikálního chemika Pavla Jungwirtha z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Zeptali jsme se, k čemu je dobrý základní výzkum, jak těžké je koordinovat práci vědecké skupiny nebo jaké změny plánuje v čele Učené společnosti ČR. Mluvíme s ním také o jeho oblíbených experimentech, jejichž výsledky se dostávají na stránky prestižních vědeckých časopisů a o úspěšném pěstování vína.
Podcasty A/ Věda na dosah si můžete poslechnout nejen na Spotify, ale i na dalších podcastových platformách
Přečtěte si také
- PODCAST: S Martinem Friákem o kvantovém počítání v materiálové vědě
- PODCAST: S elektrochemikem Petrem Krtilem o budoucnosti bez fosilních paliv
- PODCAST: S Robertem Kolárem o vztazích mezi texty a skrytých významech
- PODCAST: Ambiciózní i tvrdohlavé. Proč musely mít první vědkyně ostré lokty?
- PODCAST LIVE: O životě ve vesmíru a sci-fi s Julií Nekola Novákovou a Tomášem Petráskem
- PODCAST: S vulkanologem Lukášem Krmíčkem o sopkách na Islandu i v Česku
- PODCAST: S kriminoložkou Evou Krulichovou o recidivě vězňů a pocitu bezpečí
- AUDIODOKUMENT: Pracuji, tedy jsem. Skrytý příběh workoholismu
- PODCAST: Historikové filozofie Lukáš Lička a Ota Pavlíček o středověkých univerzitách
- PODCAST: Vesmír není tiché místo. S Ondřejem Santolíkem o zvucích kosmu