Zahlavi

Stáže pro studenty VŠ

22. 02. 2024
Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i. vyhlašuje v souladu se zákonem č. 283/1992 Sb. o Akademii věd České republiky, ve znění zákona č. 420/2005 Sb. a Stanov AV ČR výběrové řízení na pozici v projektu Towards Illiberal Constitutionalism in East Central Europe: Historical Analysis in Comparative and Transnational Perspective.

Towards Illiberal Constitutionalism in East Central Europe: Historical Analysis in Comparative and Transnational Perspective

Školitel: PhDr. Michal Kopeček, Ph.D.

Česká část výzkumného týmu mezinárodního projektu „Towards Illiberal Constitutionalism in East Central Europe: Historical Analysis in Comparative and Transnational Perspective“ působící na Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., vypisuje místo stážisty/stážistky, který/která by se podílel/a na organizaci nadcházejících projektových akcí a podpoře výzkumné činnosti členů projektu. 

Náplň stáže:

  • kompletace rešerší opírajících se o digitálních databáze,
  • pomoc při archivním výzkumu a v případě zájmu také účast na rozhovorech s osobnostmi, které se podílely na tvorbě českého ústavního pořádku a které jsou z tohoto titulu v centru zájmu jedné z odborných větví projektu,
  • podílení se na produkci minimálně jedné epizody Podcastu pro soudobé dějiny,
  • redakce vznikajících odborných textů.

Prostřednictvím těchto činností se stážista/stážistka seznámí s dynamikou mezinárodního, interdisciplinárního akademického projektu, který představuje originální historizující perspektivu na příčiny současných společenských výzev, kterým čelí region střední a východní Evropy.

Stáž je primárně určena pro letní měsíce (červen až září 2024), doba trvání záleží na dohodě.

V případě zájmu pošlete své CV a krátký motivační dopis na sekretariat@usd.cas.cz.


Uzávěrka přihlášek: 30. 04. 2024

CentrumRadius_Logo_RGB_DarkBlue_Horizontal Claim
Další možnosti stáží nabízí Centrum Radius.